Braiseret Bimi® broccoli med rød peber og dild af Yasmin Khan

Braiseret Bimi® broccoli med rød peber og dild af Yasmin Khan

Denne opskrift af Yasmin khan er inspireret af Istanbul. Retten, som er nem at forberede, vil tage dig med på eventyr til Tyrkiet - hjemme i dit eget køkken.

Yasmin sagde: ”Det tyrkiske køkken byder på en række grønsagsretter, der simple at tilberede, tilsættes olivenolie, og serveres ved stuetemperatur. Disse retter kaldes 'zeytinyağlılar', hvilket betyder 'dem med olivenolie'.

"Dette er en dejlig version af en Bimi® broccoli 'zeytinyağlılar' lavet med søde peberfrugter og røde løg. Tilføjelse af en knivspids tyrkisk pul biber (også kendt som Aleppo-peber) i slutningen af opskriften er ikke strengt nødvendigt, men det giver et opmuntrende og opvarmende element til den færdige ret.

Forberedelse

10 minutes

Tilberedning

15 minutes

Portioner

4

Ernæringsbehov

  • Mælkefrit
  • Nøddefri
  • Vegansk

Ernæringsindhold per servering

  • kcal 124
  • Fedt 8.5
  • Mættede fedtsyrer 0.8
  • Kulhydrat 7.7
  • Sukkerarter 6.3
  • Kostfiber 4.3
  • Protein 3.3
  • Salt 0.9

Metode

  1. Sæt en gryde over på medium varme og tilsæt olien. Tilsæt hvidløg og steg i et par minutter, tilsæt derefter løg og rør godt. Reducer varmen til lav, læg låg på gryden og steg i 4-5 minutter.

  2. Når løget er blevet blødt, tilsæt den hakkede røde peber, dild, citronsaft, sukker, salt og en generøs mængde frisk kværnet peber. Rør igen, og dæk derefter gryden til og lad koge i yderligere 5 minutter.

  3. Tilsæt til sidst Bimi® broccoli og rør 3 spsk. vand i. Tildæk gryden og damp i ca. 4 minutter, indtil Bimi® broccoli er kogt, men stadig har lidt bid.

  4. Smag til med salt og sort peber, derefter placeres retten på et serveringsfad og overhældes med lidt ekstra jomfruolivenolie og færdiggøres med et drys tyrkiske røde peberflager eller anden type milde chillflager (hvis du ønsker det).