Sprøde Bimi® broccolier med gedeostdip

Sprøde Bimi® broccolier med gedeostdip

De danske tvillinger Laura og Christine, bedre kendt som @twinfoodelsker de snacks, som udover at være nemme, også kan imponere de fleste uden at man har stået i køkkenet i flere timer. Derfor har de denne gang lavet brugt Bimi® broccolier som hovedingrediens i de her sprøde snacks med gedeostdip.

Vi har taget de fine Bimi® broccolier og svøbt dem i serranoskinke og filodej. Herefter er de bagt i ovnen, som både tilbereder Bimi®broccolierne, så de får en helt perfekt konsistens og så gør det filodejen lækker sprød. Man kan ved bagning med fordel lige sætte ovnen på grill til sidst for at give mere farve og sprødhed, men pas på for det kan gå hurtigt!

Som dyppelse, for det synes vi sådan en snack her kræver, har vi lavet en bagt gedeostdip. Og vi må lige sige at, hvis man er vild med gedeost, så SKAL I prøve denne her! Den er primært lavet af gedeost og flødeost blendet sammen, som herefter er bagt i ovnen. Det er en lækker dip som også kan bruges til meget andet. Dog synes vi at det spiller skønt sammen med det grønne fra Bimi® broccoli, seranoskinken og det sprøde fra filodejen. Altså, en ganske god snack, som kan serveres til de fleste anledninger, f.eks. som forret, måske på et tapasbord, til brunch, en frokostbuffet eller måske som velkomstsnacks.

Opskrift

Forberedelse

10 minutter

Tilberedning

15 minutter

Portioner

8+

Ernæringsbehov

  • Vegetarisk

Metode

  1. Rens Bimi® broccolierne – og fjern eventuelle blade eller dårlige områder

  2. Skær filodejen i strimler, så den har en bredde, der ca. passer med længden på stilken

  3. Brug 2-3 strimler filodej og læg et stykke serranoskinke ovenpå

  4. Læg 1 Bimi®broccoli i den ene ende og rul både skinke og filodej omkring

  5. Læg rullerne på en bageplade med bagepapir og pensel dem med lidt olie inden de bages i ovnen ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 15 min. - forbered gedeostdippen imens

  6. Hvis der mangler farve kan man med fordel sætte ovnen på grill til sidst (men husk at hold øje med dem)

  7. Gedeostdip:

    Blend alle ingredienserne til en tyk ensartet konsistens

  8. Smag til med salt og peber

  9. Fordel dippen i et lille ovnfast fad, fordel en anelse flydende honning henover toppen og bag den ved 200 grader i ca. 15 min indtil den er gylden på toppen

  10. Server de sprøde Bimi® broccoli med gedeostdippen toppet med lynkogte Bimi®broccoli