Swahili Bimi® Broccoli Ris-pilaf
Denne opskrift er en kombination af østafrikanske smage, der er ved at sprænges af smag: den perfekte måde at udforske med et eventyrlystent hverdagsmåltid.
Kenya og Uganda, som den dag i dag er naboer, var engang det samme stykke land og kongerige, men opdelt i mindre stammer i tiden før koloniseringen - det betyder, at de deler mange ingredienser gennem Swahilis indflydelse. Dette er selvfølgelig meget stærkere i det kenyanske køkken, men Uganda er ret godt med, når det kommer til at følge med Kenyas brug af indiske krydderier, så tro det eller lad være, de har Pilau ris retter! Dette er en meget mere simpel version af swahili-originalen, men helt vildt lækker i sig selv.
Specifications
Forberedelse
10 minutter
Tilberedning
30 minutter
Portioner
4
Ernæringsindhold per servering
- 336
- Fedt 4g
- Mættede fedtsyrer 0.6g
- Kulhydrat 71.1g
- Sukkerarter 7g
- Kostfiber 5.8g
- Protein 9.1g
- Salt 0.4g
Ernæringsbehov
- Vegetarisk
Metode
-
Tip
Find pilau masala krydderi online eller i afrikanske butikker. Hvis du ikke kan få det, skal du bruge en normal pilau-krydderiblanding.
-
Varm olien op i en mellemstor kasserolle ved medium varme. Tilsæt løg, og sautér indtil løgene bliver gennemsigtige.
-
Tilsæt pilau masala, koriander og revet gulerødder og tilsmag med salt og peber. Rør indimellem og lad det stege i 2-3 minutter.
-
Rør hvidløget i og steg videre i 1 minut.
-
Skyl risene grundigt i koldt vand, og kom dem derefter i kasserollen. Rør til ris, grøntsager og krydderier er blandet godt sammen. Tilsæt 600ml vand og bring i kog. Reducer varmen og lad den simre, tildækket, i 12 minutter.
-
Tilsæt Bimi® broccoli og lad retten koge indtil risene er færdigkogte, ca. 3 til 5 minutter mere.
-
Fjern fra varmen og lad retten hvile, tildækket, indtil Bimi® broccoli er mør (ca. 5 minutter). Gør retten luftig med en gaffel og server!