Ghana-krydret Bimi® Broccoli

Ghana-krydret Bimi® Broccoli

Denne opskrift er inspireret af Ghanas køkken ved brug af en traditionel ghanesisk krydderiblanding kaldet suya.

Dette er en nem måde at introducere vestafrikanske krydderier til din madlavning og tilsætte noget ekstra til årstidens grønsager hele året rundt. Suya er en krydderiblanding, der stammer fra Nigeria og er meget populær i Ghana; blandingen er ofte brugt som marinade til grillet kød. Traditionelt indeholder krydderiblandingen jordnødder, men i denne opskrift har vi valgt ikke at have dem med. Ristede jordnødder kan dog bruges som pynt inden servicering. Prøv at tilføje en lille bid af Vestafrika til dine hverdagsretter.

Det er hurtigt at lave ovnbagt mad. Prøv at lade Bimi® broccoli marinere i mindst to timer, hvis du kan, men du får stadig masser af smag fra den krydrede marinade, hvis du tilføjer den lige inden du putter retten i ovnen.

Denne ret er så simpel og pakket med smag. Den kan servere den som tilbehør til din søndagssteg - du kan endda tilføje andre grønsager såsom gulerødder og persille for at lave en sammenblanding af årstidens grønsager, hvis du fordobler mængden af marinade.

Forberedelse

15 minutes

Tilberedning

20 minutes

Portioner

4

Ernæringsbehov

  • Mælkefrit
  • Vegansk
  • Vegetarisk

Ernæringsindhold per servering

  • kcal 214
  • Fedt 17.5
  • Mættede fedtsyrer 2.7
  • Kulhydrat 9.1
  • Sukkerarter 6
  • Kostfiber 6.8
  • Protein 5.3
  • Salt 0.7

Metode

  1. Lav suya-blandingen: bland alle ingredienserne sammen.

  2. Blend alle marinadeingredienser sammen i en foodprocessor til marinaden har en glat konsistens.

  3. Vend Bimi® broccoli sammen med marinaden og sørg for at komme ind i så mange sprækker som muligt. Placér Bimi® broccoli i et ovnfastfad eller i en bradepande foret med bagepapir. Dæk og køl, gerne i 2 timer, eller i det mindste, mens du venter på, at ovnen når den rigtige temperatur.

  4. Forvarm ovnen til 180°C/160°C. Tag den marinerede Bimi® broccoli ud af køleskabet 10 minutter før du vil tilberede den.

  5. Steg i ovnen i 20 minutter, og server derefter.

  6. Tip:

    Gem overskydende krydderiblanding i en lufttæt beholder til en anden dag - måske til at marinere nogle bøffer!

    Lav en hurtig tempura-dej med 100g almindeligt eller glutenfrit mel og ca. 100 ml vand, krydret med muskatnød, havsalt og sort peber. Dyp den marinerede Bimi® broccoli i dejen og frituresteg i 3 minutter ved 180°C. Perfekt til fest!