Fyldig salat med Bimi® broccoli

Fyldig salat med Bimi® broccoli

Frisk sensommersalat toppet med stegte Bimi® broccoli.
Opskriften er udviklet af influencer Annette Hoeg på @madmedgloed

Specifications

Forberedelse

20 minutter

Tilberedning

5 minutter

Portioner

4

Metode

  1. Skyl quinoa grundigt i en sigte og kog den i dobbelt mængde vand (2 dl.) + 1/3 tsk salt i ca. 15 min. Lad den kogte quinoa køle af, før den blandes i salaten.

  2. Pluk bladene af salathovedet og skyl dem grundigt. Tør i en salatslynge eller på et rent viskestykke. Pluk salatbladene i mundrette stykker.

  3. Skær snackpeber over på langs og fjern stilk og kerner. Skær de 4 halve snackpeber i lige store aflange tykke strimler.

  4. Bræk 4-6 hvidløgsfed af et helt hvidløg og skær enderne af.

  5. Læg snackpeber og de hele fed hvidløg på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel 1 ½ spsk. olivenolie, salt og friskkværnet peber ud over snackpeber og hvidløgsfeddene.

    Bag ved 175 grader varmluft i 25-30 min.

  6. Skær cherrytomaterne over på langs og læg dem med skærefladen opad på en bageplade beklædt med bagepapir. Rør en blanding af 1 spsk. olivenolie og 1 tsk. balsamico og fordel det over tomaterne. Fordel derefter 1 tsk. rosmarin, 1 tsk. oregano, ½ tsk. kokossukker el. rørsukker, salt og friskkværnet peber ud over tomaterne.

    Bag ved 175 grader i 20-25 min.

  7. Skyl Bimi® broccolistilkene og tør dem på et rent viskestykke. Del evt. de tykkeste stængler på langs. Varm en pande op og kom 1 spsk. olivenolie på.

  8. Steg Bimi® broccoli imens der røres i dem i ca. 5 min. og krydder med salt og friskkværnet peber. De må endelig ikke blive mørke og brændte, men skal beholde den grønne friske farve.

    Læg de stegte Bimi® broccoli på en tallerken.

  9. Skær majsene af én majskolbe eller brug majs fra frost eller dåse. Tilsæt lidt olivenolie på panden og ½ tsk. gurkemeje og lad det bruse kortvarigt op. Tilsæt majs og steg dem i ca. 5 min. imens der røres i dem. Krydder med salt og friskkværnet peber

  10. Til sidst samles salaten. Start med at lægge de plukkede stykker grøn krølsalat i et stort salatfad. Fordel den kogte quinoa udover salaten. Fordel de bagte snackpeber, de bagte hele hvidløg, de bagte cherrytomater og de stegte majs ud over salaten. Læg til sidst de stegte Bimi® broccoli ud over salaten. Krydder evt. salaten med lidt salt og friskkværnet peber til sidst. Der behøves ikke dressing på salaten, men kan tilføjes, hvis man synes.

Her kan du finde Bimi® broccoli