Stegt kylling med figner, vincotto sauce og Bimi® broccoli
Bimi® er det perfekte tilbehør til en stegt kylling - især når den serveres sammen med cremet mos og rørt estragon- og valnøddesmør.
Specifications
Forberedelse
15 minutter
Tilberedning
2 timer
Portioner
6
Metode
-
Forvarm ovnen til 200°C (varmluft 180°C). Bland løg, hvidløg og timian i en mellemstor bradepande med lidt salt og friskkværnet sort peber. Sæt kyllingen ovenpå, og gnid smørret over skindet, krydr godt og kom en håndfuld af løgblandingen ind i kyllingen.
-
Steg i 20 minutter, og skru derefter ovnen ned på 180°C (160°C varmluft). Tilsæt figner, druesaft og halvdelen af fonden i formen, og steg derefter i 40 – 60 minutter, indtil saften er klar.
-
I mellemtiden puttes kartoflerne i en gryde og dækkes med koldt vand. Bring vandet i kog, og lad det simre i 12-15 minutter, til kartoflerne er møre. Hæld vandet fra og stil til side i et par minutter. Mos derefter kartoflerne og tilsæt smør og fløde. Krydr godt med salt og peber.
-
Anret kylling, løg og figner på dit serveringsfad, dæk med folie for at holde det varmt.
Tilsæt vinocotto, rødvin og bouillon til i en gryde på høj varme, bring det i kog, og reducer i ca. 10 minutter - eller indtil saucen er let tyknet. Smag til og hæld derefter i en kande.
-
Til valnødde- og estragonsmør blandes det blødgjorte smør med valnødder, estragon, en knivspids havsalt og friskkværnet sort peber. Fordel i en lille skål.
-
Bring en gryde med vand i kog, tilsæt Bimi® broccoli og kog i 1 ½ min., indtil de er møre. Dræn og vend derefter med en klat smør.
-
Server kyllingen og Bimi® i et stort fad med sovs, smør og mos ved siden af.