Bimi® broccoli gratin
Denne gratin er det ideelle tilbehør til din julemiddag. Den passer perfekt til lam takket være Bimi® broccoli og den appetitvækkende cremede sovs med klassiske smage af hvidløg, ansjoser, citron og timian.
Du skal bare koge et par gulerødder og tilføje stegte eller hasselbagte kartofler – så har du et komplet måltid. En af de bedste ting ved dette stykke tilbehør er, hvor let det er at tilberede. Du kan gøre det I forvejen, og det kan klares på bare en halv time.
Bimi® broccoli gratin passer også fantastisk til pocheret laks, hvid fisk eks. kuller, torsk og stegt eller grillet kød. Det er en skøn ret til en let weekend middag - serveret med friskbagt brød og salat.
Specifications
Forberedelse
15 minutter
Tilberedning
30 minutter
Portioner
6
Metode
-
Forvarm ovnen til 200°C varmluft/ 220°C almindelig ovn
-
Hæld 2 spsk. olie i en skål. Tilføj Bimi® broccoli og rør rundt til alle broccolihovederne er smurt ind i olie. Placer Bimi® broccoli på række i det ovnfaste fad, så hovederne vender dæk fra hinanden og peger mod kanterne – undgå at ligge dem for tæt.
-
Vend creme fraiche, parmesanost og 100 ml. vand sammen i en skål med en spatel til det får en glat og cremet konsistens. Tilføj timian, ansjoser, hvidløg, citronskal, og peber. Rør grundigt rundt.
-
I en snoet bevægelse hældes sovsen over Bimi® broccoli i fadet. Start fra midten og arbejd dig udad. Brug skeen til få den sidste sovs ud over eventuelt ikke dækket broccoli.
-
Drys brødkrummer jævnt udover. Er der broccolihoveder, som ikke er dækket af sovs, skal de drysses med olie. Bag øverst i ovnen i 30 minutter til brødkrummerne bliver gyldne, og Bimi® broccoli er mør. Server med en tang og en ske til sovsen.