Bimi® broccoli gratin

Bimi® broccoli gratin

Denne gratin er det ideelle tilbehør til din julemiddag. Den passer perfekt til lam takket være Bimi® broccoli og den appetitvækkende cremede sovs med klassiske smage af hvidløg, ansjoser, citron og timian.

Du skal bare koge et par gulerødder og tilføje stegte eller hasselbagte kartofler – så har du et komplet måltid. En af de bedste ting ved dette stykke tilbehør er, hvor let det er at tilberede. Du kan gøre det I forvejen, og det kan klares på bare en halv time.

Bimi® broccoli gratin passer også fantastisk til pocheret laks, hvid fisk eks. kuller, torsk og stegt eller grillet kød. Det er en skøn ret til en let weekend middag - serveret med friskbagt brød og salat.

Specifications

Forberedelse

15 minutter

Tilberedning

30 minutter

Portioner

6

Metode

  1. Forvarm ovnen til 200°C varmluft/ 220°C almindelig ovn

  2. Hæld 2 spsk. olie i en skål. Tilføj Bimi® broccoli og rør rundt til alle broccolihovederne er smurt ind i olie. Placer Bimi® broccoli på række i det ovnfaste fad, så hovederne vender dæk fra hinanden og peger mod kanterne – undgå at ligge dem for tæt.

  3. Vend creme fraiche, parmesanost og 100 ml. vand sammen i en skål med en spatel til det får en glat og cremet konsistens. Tilføj timian, ansjoser, hvidløg, citronskal, og peber. Rør grundigt rundt.

  4. I en snoet bevægelse hældes sovsen over Bimi® broccoli i fadet. Start fra midten og arbejd dig udad. Brug skeen til få den sidste sovs ud over eventuelt ikke dækket broccoli.

  5. Drys brødkrummer jævnt udover. Er der broccolihoveder, som ikke er dækket af sovs, skal de drysses med olie. Bag øverst i ovnen i 30 minutter til brødkrummerne bliver gyldne, og Bimi® broccoli er mør. Server med en tang og en ske til sovsen.

Her kan du finde Bimi® broccoli