Ovnbagt Bimi® broccoli med urteyoghurt af Yasmin Khan

Ovnbagt Bimi® broccoli med urteyoghurt af Yasmin Khan

Denne opskrift af Yasmin Khan er inspireret af Teherans køkken, og er den perfekte måde at udforske et nyt kontinent fra de trykke rammer i dit ejet køkken.

Yasmin sagde: "I Iran er neutral yoghurt en basis ingrediens og bliver brugt næsten hvert måltid for at give en kølende og forfriskende kontrast til den iranske sommers intens varme. Her er den blandet sammen med aromatisk dild og frisk mynte for at skabe en cremet hvidløgsagtig dressing til en sprød ovnbagt Bimi® broccoli. Det er vidunderligt at servere som tilbehør til ris pilafs, stegt fisk og kød, eller som en del af mezze, sammen med andre lækre små retter."

Forberedelse

5 minutes

Tilberedning

20 minutes

Portioner

4

Ernæringsbehov

  • Nøddefri
  • Vegetarisk

Ernæringsindhold per servering

  • kcal 163
  • Fedt 12
  • Mættede fedtsyrer 2.2
  • Kulhydrat 6.1
  • Sukkerarter 5.2
  • Kostfiber 4.6
  • Protein 5.9
  • Salt 0.7

Metode

  1. Forvarm ovnen til 200°C/180°C varmluft.

  2. Placer Bimi® broccoli på en bageplade og smør med 2 spsk. olivenolie og ¼ tsk. af saltet. Steg i ovnen i ca. 20 minutter, indtil Bimi® er mør, men stadig har lidt bid.

  3. Mens Bimi® broccoli er i ovnen, pisk sammen hvidløg, urter, den resterende olivenolie, det resterende salt og en generøs mængde af friskkværnet sort peber.

  4. Når Bimi® broccoli er klar, kom dem i en serveringsskål og lad dem køle af ind til de er stuetemperatur.

  5. Dryp yoghurtdressingen over Bimi® broccoli lige før servering og slut af med at drysse granatæble kerner over retten.