Smagsparring

Retter har ofte mere end to primære ingredienser, men ved at lege med blot et par ingredienser og forstå deres underliggende finesser, kan du begynde at blive mere kreativ i køkkenet og have tillid til det endelige resultat, før det serveres, samt få mere tillid til dine madinstinkter.

Her er nogle spændende og lidt magiske kombinationer, der simpelthen skal smages. Nogle enkle opskrifter er blevet tilbudt her, men prøv at bruge sammenkoblinger til at omdanne dine egne retter.

1. Spidskommen og gulerod

Spidskommenfrø tilføjer et strejf af Mellemøsten til dit bord. Når de er knust og ristede, frigiver de en vidunderlig nøddeagtig smag. Deres krydrede smag tilføjer en delikat smag til stegte gulerødder, der intensiverer deres naturlige sødme. Tilsæt et stænk af appelsinskal for at karamellisere og bland med det lækre krydderi og lad magien ske.

Ristede gulerødder med spidskommen

Ingredienser

  • Gulerødder med spidskommen og appelsin
  • 400 g gulerødder, skrubbet
  • 1 lille bundt frisk timian
  • 1 lille knivspids spidskommenfrø
  • Appelsinskal fra 1 appelsin
  • 250 g usaltet smør, blødgjort
  • Salt og peber til tilsmagning
  • Du skal også bruge en ovnfast gryde med et låg.

Vask timianstængerne i varmt vand i 20 sekunder. Når den er kølig nok til at håndtere, skal du fjerne bladene fra stilken. I en foodprocessor, blend timianblade, spidskommenfrø og appelsinskal sammen med smør.

Læg et 30 cm firkantet bagepapir på køkkenbordet og placer smørret i midten. Fold en kant op over smørret, som om du forsøgte at folde papiret halvt, og med dine hænder rulle smørret i en cylinderform, så godt du kan. Rul papiret om smørret, vrid enderne, så pakken ser ud som en juleknallert og placer den i køleskabet, så den kan sætte sig.

2. Rosmarin og Vandmelon

Oprindeligt fra Middelhavet, rosmarins bittersøde grønne blade ligner fyrretræer er blomstret i smagen og producerer en duftende aroma. Den er en indlysende følgesvend til gedeost og lam, men blomsterbladene tillader den også at fungere godt med søde retter og frugt.

For en rigtig sommeroplevelse, prøv at kombinere rosmarin med vandmelon. Det bløde søde kød fra vandmelonen har græsagtige, grøntsagsundertoner, som passer godt sammen med urtens forfriskende eukalyptussmag. Denne Rosmarin Vandmelon Lemonade er perfekt til en afslappende dag i haven på en varm solskinsdag.

3. Fetaost og mynte

Du kan få et overraskende udvalg af smage af gedeost, fra lys og citronsmag til et stærkt Bukke Bruse-spark. Fetaost har en karakteristisk syrlig og saltet smag, der spænder fra mild til skarp.

Den er ekstremt alsidig og går godt med en masse forskellige madvarer! Fra den mere forventede rødbede, agurk og oliven til den lidt mere dristige som kaffe, chokolade eller hindbær.

For en lækker vegetarisk godbid på din sommerskovtur, hvorfor ikke blande feta, mynte, purløg, sort peber sammen, og fold det i små filokager og bag! Lækkert.

4. Bimi® Broccoli og...

Vi kunne ikke afslutte dette uden at nævne vores gode ven Bimi® broccoli. En alsidig grøntsag, hvis smag passer godt med retter fra hele verden, da den har en forkærlighed for salte ingredienser; fra blåskimmelost i britisk madlavning, til sojasovs og sorte bønner i Kina er Bimi® broccoli den perfekte ingrediens at kombinere med!

Men nogle få ekstragode kombinationer er peanut, bacon, ansjos og chili, klik på disse kombinationer og find nogle lækre opskrifter!

Tjek disse ud nedenfor: