Fremtiden kalder på flere lokale råvarer

”Det har længe været et ønske for os at producere Bimi® på dansk jord, men det kræver de helt rigtige forhold i jorden og i produktionsprocessen, for at opnå den høje kvalitet og den lækre smag, som vi aldrig går på kompromis med. Men det kan vi heldigvis tilbyde, i samarbejde med Axel Månsson,” fortæller Theresa Richards, Marketing Manager i Bimi®.

Fremtiden kalder på flere lokale råvarer

Danskerne har for længst takket ja til økologi i indkøbskurven. Vi er faktisk verdensmestre i økologiske indkøb. Især når det gælder grøntsager. Her angiver 66 pct. af danskerne i flg. Landbrug & Fødevarer, at de køber økologisk. En af hovedårsagerne til det økologiske valg er, at vi gerne vil undgå sprøjterester i frugt og grønt.

Men hver femte af os angiver, at vi vil købe flere økologiske varer, hvis der er flere lokalproducerede og hvis varerne er mere friske.

Netop produktionen af danske Bimi® blev sat i jorden, fordi man ønskede at kunne tilbyde danskerne mere lokalt producerede grøntsager.

”Det har længe været et ønske for os at producere Bimi® på dansk jord, men det kræver de helt rigtige forhold i jorden og i produktionsprocessen, for at opnå den høje kvalitet og den lækre smag, som vi aldrig går på kompromis med. Men det kan vi heldigvis tilbyde, i samarbejde med Axel Månsson,” fortæller Theresa Richards, Marketing Manager i Bimi®.

Bimi® har lavet flere initiativer på lokalt dyrkede Bimi® broccoli i Europa og har udvidet til bl.a. det norske, finske, hollandske, tyske, franske, schweiziske, østrigske, polske, spanske og portugisiske marked, hvor der netop nu vokser Bimi® broccoli op af jorden. Det er en del af Bimi®s overordnede strategi med målet om skabe en mere bæredygtig produktion, fordi fremtiden kalder på flere lokale råvarer.