Mød vores landmænd

Mød de mennesker, der tager sig af vores Bimi® broccoli, når de forklarer, hvad der gør vores alsidige grøntsag så lækker.

Sacoje

Sacoje

Eva Lerme leder et team på 15 personer hos Sacoje, et landbrugskooperativ baseret i Guadalantín Valley i Murcia, Spanien. Sammen med Diego, der dyrker Bimi® broccoli og er 3. generations landmand, høster Eva og hendes hold hvert år omkring 40 hektar Bimi® broccoli.

Sacoje har dyrket Bimi® broccoli siden 2016 og har set efterspørgslen stige drastisk efter vores lækre nye grøntsag. Sacoje leverer Bimi® broccoli til butikker i hele Europa, og på grund af det tempererede klima kan de dyrke og høste året rundt.

Håndplukket og anbragt på is lige efter høstning overbringes Bimi® broccoli til kunderne i den bedst mulige tilstand takket være den særlige omhu og sans for detaljer, som Sacoje-teamet leverer. Udover at dyrke Bimi® broccoli dyrker og eksporterer Eva og hendes team også grønkål, spidskål, blomkål og broccoli. Hendes yndlingsmåde at tilberede Bimi® broccoli på er ved at dampe den og servere den med røræg og spansk skinke.

Deilor

Deilor

Teamet på Deilor-gårdene i Totana og Lorca, der ligger i Guadalantín Valley, Spanien, høster omkring 200 tons Bimi® broccoli hvert år. Deilor er ledet af Antonio Gimenez, som får hjælp af op til 50 faglærte medarbejdere, der høster vores alsidige grøntsag med håndkraft i månederne mellem oktober og maj og leverer Bimi® broccoli til detailhandlere i Spanien og et par andre europæiske lande.

Antonio Gimenez og hans team er meget passionerede omkring at dyrke de bedste kvalitetsafgrøder på Deilor. De dyrker en række forskellige afgrøder, herunder melon, broccoli, salat, blomkål, vindruer og vandmelon, men Antonios yndlingsgrøntsag er Bimi® broccoli. Hans foretrukne måde at spise Bimi® broccoli på er ved at grille den med et stænk god kvalitetsolivenolie og en knivspids salt.

Grupo Lucas

Grupo Lucas

Mød Juan Martinez Tomé, Grupo Lucas’ tekniske chef, en passioneret landmand og foredragsholder ved Agricultural Engineering School i Orihuela, Alicante. Juan Martinez leder et team af omkring 35 personer, der er uddannet specifikt til at høste Bimi® på tværs af flere gårde, alt efter årstiden. Gårdene er spredt over regionerne Murcia og Castilla-La Mancha i det sydlige Spanien.

Juan Martinez siger: ”Bimi® broccoli har brug for meget pleje, når den bliver plantet, men også når den bliver høstet – man bliver nødt til at høste den med hænderne. Vi kigger til dem ca. hver tredje dag. Vi holder nøje øje med planterne, for hvis man høster dem en dag for sent, kan det betyde forskellen mellem en god afgrøde og en dårlig.”

Grupo Lucas begyndte at dyrke Bimi® broccoli for 4 år siden sammen med flere andre frugter og grøntsager såsom salater, spinat, julesalat, bladbede, grønkål og mange forskellige urter. Juan Martinez elsker at spise Bimi® rå lige efter, at han har plukket den i marken. Her er smagen delikat og lidt sød. Hvis han laver den til sin familie, griller han den let, så man stadig kan få de subtile smagsoplevelser.

Sådan dyrkes Bimi®

Se hvordan din yndlingsgrøntsag bliver dyrket med kærlighed og omsorg, fra det er et frø, til når det bliver høstet med håndkraft og sidenhen leveret friskt til dit lokale supermarked eller restaurant.