Asiatisk sticky laks med Bimi® broccoli – på to måder
De milde asiatiske smagsgivere i denne ret kan tilpasses dem, der elsker krydderier og dem, der foretrækker sin Bimi® broccoli knap så stærk.
Specifications
Forberedelse
10 minutter
Tilberedning
10 minutter
Portioner
4
Ernæringsindhold per servering
- 371
- Sukkerarter 12,1 g
- Fedt 18 g
- Mættede fedtsyrer 3,1 g
- Salt 2,9 g
Metode
-
Bland soja, sukker og mirin i et fad. Tilsæt laksestykkerne og lad dem marinere i 10 minutter til en time. Du kan forberede alt andet, mens dette sker.
-
Nu skal du gøre tre ting på en gang, men det er ikke så vanskeligt, som det måske lyder.
-
Sæt en dampindsats over en gryde med simrende vand, og opvarm en stegepande og en wok ved middel varme. Kom Bimi® broccoli og de øvrige grøntsager i damperen, og svits forsigtigt ingefær, hvidløg og halvdelen af chilien i lidt olie i wokken, og læg laksen, med skindsiden opad, på panden. Gem marinaden.
-
Efter to minutter vender du laksen og tager de grøntsager, som der skal tilsættes ekstra smag, og kom dem ned i wokken med hvidløg, ingefær og chili. Giv dem en god omrøring, krydr dem efter din smag, sæt låg på og lad det stå ved lav varme i yderligere to minutter, hvorefter laksen er klar og de ikke-krydrede grøntsager færdigdampede. Læg laksen på varme tallerkener og hæld marinaden i gryden for at varme den igennem, imens du fordeler de krydrede og de ikke-krydrede grøntsager.
-
Tilsæt limesaften til saucen, rør rundt og hæld den over laksen.
-
Server dette med almindelige, brune ris eller nudler. Kom den hakkede koriander og en smule hakket chili i en lille skål og sæt den på bordet, så du kan tilføje det til retten, som du ønsker det.