Kylling og Bimi® broccoli bagt med Durban krydderier

Kylling og Bimi® broccoli bagt med Durban krydderier

Denne opskrift er inspireret af Sydafrika, og er den perfekte måde at udforske et nyt kontinent – hjemme fra dit eget køkken.

En idiotsikker familiefavorit, fuld af tips og tricks til at lave et cremet og lækkert familiemåltid på ingen tid. Du kan friske denne ret op ved at køre en fantastisk aromatisk krydderiblanding gennem den. Durban i Sydafrika har en stor indisk befolkning og en blomstrende appetit for indisk mad takket være kogebogen ‘the Science of Spice’ af Dr. Stuart Farrimond.

Denne opskrift er inspireret af Dr. Farrimonds Durban ’Curry Masala krydderiblanding’, som hjælper med at tage denne ellers traditionelle ovnbagte kyllingeret til et højere niveau. Når du har en travl kalender eller en familie, der skal passes, kan det være svært at skabe velsmagende, hjemmelavet mad fra bunden. Dette er en god smutvej, som benytter en butikskøbt suppe, for at få den lækre cremede konsistens.

Når krydderiblandingen er lavet, kan du gemme den til fremtidig brug og spare endnu mere på tilberedningstiden næste gang.

Forberedelse

30 minutes

Tilberedning

1 hour

Portioner

4

Ernæringsindhold per servering

  • kcal 480
  • Fedt 31.2
  • Mættede fedtsyrer 10.2
  • Kulhydrat 11.8
  • Sukkerarter 6.6
  • Kostfiber 5.7
  • Protein 37.1
  • Salt 1.4

Metode

  1. Ovnen opvarmes til 180°C/160°C varmluft.

  2. Lav ’Durban Curry Masala’ krydderblandingen: rist koriander, spidskommen, kardemomme og bukkehornsfrø med nelliker og kanelstang på en stegepande ved medium varme indtil blandingen begynder at dufte. Herefter skal blandingen kværnes sammen med chilipulveret, cayennepeber og den stødte ingefær. Sæt 1½ spsk. til side, som du skal bruge senere i opskriften og opbevar resten i en lufttæt beholder.

  3. Varm olien op i en bred teflonstegepande, tilsæt kyllingebryst og steg på begge sider, indtil de begynder at blive let sprøde og gyldne.

  4. Kom løgene på sammen pande og sautér dem let. Tilsæt svampe og 1 spsk. af Durban-krydderblandingen. Rør sammen og fordel krydderiblandingen ligeligt mellem kyllingen og grøntsagerne. Steg herefter det hele i 2-3 minutter på medium lav varme. Tilsæt vin eller sherry og lad det simre i 4-5 minutter. Fjern fra varmen og sæt til side.

  5. Damp Bimi® broccoli indtil de er møre, omkring 3-4 minutter.

  6. Bland ingredienserne fra stegepanden med de let dampede Bimi® broccoli i et ovnfast fad.

  7. I en separat skål blandes kyllingesuppe sammen med den resterende ½ spsk. af Durban-krydderblandingen og mayonnaisen (hvis den tilføjes) og bland grundigt, inden det hele hældes jævnt over kyllingen og Bimi® broccoli i det ovnfaste fad.

  8. Lav toppingen: Bland den smeltede smør med revet ost, hvidløg og forårsløg eller rødløg. Hæld blandingen over kyllingen og drys derefter mandelflager eller brødkrummer over retten for at få en sprød overflade. Bages i 30 minutter indtil den er gylden.

  9. Tip:

    Du kan få endnu mere ud af denne ret ved at tilsætte 350g kogte al dente pastaskaller til det ovnfaste fad inden du sætter den i ovnen - bare bland pastaen godt sammen med sauce og andre ingredienser.