Dampet Bimi® broccoli med olivensmør

Dampet Bimi® broccoli med olivensmør

At smelte smør over din dampede eller blancherede Bimi® broccoli er en hurtig og nem måde at give dine grøntsager et lækkert tvist og tilføre ekstra smag til et festmåltid. Udstenede oliven er et perfekt og hurtigt supplement, som gør smagsgivningen endnu nemmere. Oliven passer i sig selv godt til lam – lagen er fyldt med komplimenterende smagsgivere såsom herbes de Provence, harissa, pimento og hvidløg, pesto eller tomat og basilikum.

Opskriften indeholder mere smør, end du skal bruge. Du kan gemme resterne af dit olivensmør i op til fem-seks dage i køleskabet. Endnu smartere er det, at du kan rulle dit olivensmør til en pølse (se nedenfor) og opbevare i din fryser, så kan du tø en skive op, når du får lyst til Bimi® broccoli med olivensmør. Smørret passer også fantastisk til stegt eller dampet fisk, bøf, svinekød eller lammekølle.

Specifications

Forberedelse

10 minutter

Tilberedning

5 minutter

Portioner

6

Metode

  1. Hak oliven og en smule overskydende marinade fint i en food processor. Har du ikke en food processor, kan du hakke dem fint i hånden.

  2. Bland de hakkede oliven med stuetempereret smør i en skål med en gaffel. Når ingredienserne er blandet godt sammen, vendes hele massen med en spatel eller ske, så olivenstykkerne er jævnt fordelt i den bløde smør.

  3. Skovl smørret ud af skålen på midten af et ark bagepapir. Her skal du samle det nederste venstre hjørne med det øverste højre hjørne.

  4. Ved hjælp af det foldede ark vippes smørret hen imod dig selv, så papiret former en stram cylinder/ pølseform, og fold herefter enderne. Afkøl I fryser eller køleskab.

  5. Når du er klar til at spise, kan du dampe Bimi® broccoli i en damper eller på en pande med vand i 5 minutter eller blanchere dem i 3 minutter, til de får en smuk mørkegrøn farve, men stadig har bid.

  6. Imens skæres 50-60g. olivensmør i tynde skiver. Lig halvdelen I en skål, hvorefter Bimi® broccoli tilføjes. Smulder resten af smørret udover skålens indhold. Efter 30 sekunder røres der forsigtigt rundt, så Bimi® broccoli er dækket af et fint lag olivensmør. Server i et fad, og skrab eventuelt overskydende smør fra skålen udover fadet med Bimi® broccoli.

Her kan du finde Bimi® broccoli