Ovnbagt sesam-citron kylling, bimi® broccoli og butternut squash
En supernem ret, der har lidt for enhver smag – fantastisk til en aften med familie og venner og nem at skalere op til flere personer.
Specifications
Forberedelse
10 minutter
Tilberedning
50 minutter
Portioner
4
Ernæringsindhold per servering
- 411
- Sukkerarter 18g
- Fedt 17g
- Mættede fedtsyrer 3.5g
- Salt 0.4g
Metode
-
Forvarm ovnen til 180°C
-
Læg kyllingen i en stor foliebakke og fordel butternut squah og hvidløgsfed omkring kyllingen. Fordel så olien, og pres saften af de kvarte citroner, og læg citronskallerne omkring kyllingen og squashen.
-
Sæt bakken i ovnen og lad det stege i 40 minutter, til kyllingen er sprød og squashen blød og let karamelliseret. Hvis dine kyllingelår er ekstra store, kan du med fordel give dem yderligere 10 minutter i ovnen.
-
Blancher dine Bimi® broccoli i kogende vand i 2 minutter, hæld vandet fra og sæt dem til side.
-
Tag bakken ud af ovnen, og læg de blancherede Bimi® broccoli i, så de er godt dækket af citronsaften. Fordel honningen og drys med sesamfrøene.
-
Sæt bakken ind i ovnen igen i yderligere 10 minutter, indtil kyllingen er saftig og gylden. Server straks med masser af ris og eventuelt en lille smule sojasovs.