Kikærter, Bimi® broccoli og bulgurhvede pilaf af Yasmin Khan
Denne opskrift af Yasmin Khan er inspireret af Palæstina. Den er et perfekt, frisk hverdagsmåltid og tager under en halv time at tilberede. Det ideelle valg til et kulinarisk eventyr.
Yasmin sagde: "Palæstinensisk mad er kendetegnet ved dens endeløse brug af friske urter, som rundhåndet tilføjes til salater for at skabe opløftende og livlige retter. Her er frisk mynte, purløg og persille parret med nøddeagtig bulgur og dampet Bimi® broccoli til et hurtigt, godt og sundt måltid.
Specifications
Forberedelse
10 minutter
Tilberedning
15 minutter
Portioner
4
Ernæringsindhold per servering
- 532
- Fedt 30.1g
- Mættede fedtsyrer 6.9g
- Kulhydrat 51.5g
- Sukkerarter 2.6g
- Kostfiber 9.1g
- Protein 16.1g
- Salt 1.9g
Ernæringsbehov
- Nøddefri
- Vegetarisk
Metode
-
Kog bulguren i en stor gryde med saltet kogende vand i 15 minutter, eller indtil blødt. Hæld vandet fra, skyld med koldt vand og læg i en stor serveringsskål til afkøling.
-
Mens bulguren tilberedes, placer Bimi® broccoli i en gryde kogende vand og kog dem i ca. 4 minutter, indtil de er tilberedte, men stadig har lidt bid. Hæld vandet fra, skyl i koldt vand og sæt til side.
-
Tilsæt kikærterne til bulguren, rør derefter de hakkede urter og hvidløg i blandingen. Hæld ekstra jomfruolivenolie, citronsaft, 1 tsk. havsalt og ½ tsk. sort peber over retten og rør godt. Derefter tilsættes Bimi® broccoli og røres forsigtigt sammen med pilaffen.
-
Tilsmag med salt, peber og citronsaft, og juster krydderierne efter dine præferencer, og afslut med at drysse smuldret feta og et par ekstra dråber ekstra jomfruolivenolie ud over pilaffen.