Stegt kylling med figner, vincotto sauce og Bimi® broccoli

Stegt kylling med figner, vincotto sauce og Bimi® broccoli

Bimi® er det perfekte tilbehør til en stegt kylling - især når den serveres sammen med cremet mos og rørt estragon- og valnøddesmør.

Specifications

Forberedelse

15 minutter

Tilberedning

2 timer

Portioner

6

Metode

  1. Forvarm ovnen til 200°C (varmluft 180°C). Bland løg, hvidløg og timian i en mellemstor bradepande med lidt salt og friskkværnet sort peber. Sæt kyllingen ovenpå, og gnid smørret over skindet, krydr godt og kom en håndfuld af løgblandingen ind i kyllingen.

  2. Steg i 20 minutter, og skru derefter ovnen ned på 180°C (160°C varmluft). Tilsæt figner, druesaft og halvdelen af ​​fonden i formen, og steg derefter i 40 – 60 minutter, indtil saften er klar.

  3. I mellemtiden puttes kartoflerne i en gryde og dækkes med koldt vand. Bring vandet i kog, og lad det simre i 12-15 minutter, til kartoflerne er møre. Hæld vandet fra og stil til side i et par minutter. Mos derefter kartoflerne og tilsæt smør og fløde. Krydr godt med salt og peber.

  4. Anret kylling, løg og figner på dit serveringsfad, dæk med folie for at holde det varmt.

    Tilsæt vinocotto, rødvin og bouillon til i en gryde på høj varme, bring det i kog, og reducer i ca. 10 minutter - eller indtil saucen er let tyknet. Smag til og hæld derefter i en kande.

  5. Til valnødde- og estragonsmør blandes det blødgjorte smør med valnødder, estragon, en knivspids havsalt og friskkværnet sort peber. Fordel i en lille skål.

  6. Bring en gryde med vand i kog, tilsæt Bimi® broccoli og kog i 1 ½ min., indtil de er møre. Dræn og vend derefter med en klat smør.

  7. Server kyllingen og Bimi® i et stort fad med sovs, smør og mos ved siden af.

Her kan du finde Bimi® broccoli